Къртни Лав: В Багдад щях да съм на по-безопасно място

Свят

26-06-2015, 13:30

Снимка:

frrtv.ru

Автор:

bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Тя едва не пострада вчера в Париж, заради стачката на таксиметровите шофьори

При вчерашните протести на таксиметрови шофьори, недоволни от конкуренцията на нерегламентираните таксита, в цяла Франция са били унищожени 70 автомобила, изпълняващи услугата, а 10 души са арестувани.

Чрез ЮбърПоп собственици на частни коли се свързват с клиента чрез приложение по интернет, подбивайки цените на традиционните таксита. Във Франция практикуването на услугата е незаконно от 1 януари и за нея е предвидено наказание до 1 година затвор и глоба от 15 000 евро.

Министърът на вътрешните работи на Франция Бернар Казньов заяви, че услугата ЮбърПоп (UberPop) трябва да бъде закрита, а колите й - конфискувани, ако бъдат заловени от полицията, че возят пътници, предаде АП.

Френският президент Франсоа Оланд осъди бурните протести на таксиметровите шофьори срещу мобилното приложение "Юбър".

Оланд описа инцидента с американската певица Къртни Лав като "неприемливо насилие в условията на демокрация, в страна като Франция", заяви френският президент, според когото приложението трябва да се обяви за незаконно.

Американската певица Къртни Лав едва не пострада при сблъсъците на път за летището, след като шофьорът й бил "взет за заложник". "В Багдад щях да съм на по-безопасно място", пише в Туитър вдовицата на Кърт Кобейн.

Около 3000 професионални таксиметрови шофьори участваха в протестите в Париж вчера, блокираха достъпа до летищата Шарл дьо Гол и Орли, подпалиха и обърнаха автомобили, въпреки призивите организаторите - синдикалисти, за мирен протест.