Прокуратурата погва Мустафа Карадайъ

Крими

26-06-2015, 11:14

Снимка:

Нова телевизия

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Комисията по антикорупция погна свой член

Депутатът е купил апартамент в София на съмнително ниска цена

Прокуратурата да разследва депутата от ДПС Мустафа Карадайъ за закупения от него апартамент в София през 2003-та година. Това ще поиска парламентарната комисия за борба с корупцията и конфликт на интереси.

Припомняме, че още миналата седмица от комисията отчетоха работата си, но и обвиниха Карадайъ за това, че е закупил апартамент в центъра на София на безценица, благодарение на работата си в Агенцията по приватизация и следприватизационен контрол, ниската данъчна оценка на имота и компенсаторни записи.

Вчера на свое заседание всички депутати в комисията, с изключение на самия Карадайъ и на депутата от „Атака", са решили да изпратят сигнала до прокуратурата, която трябва да разбере дали има нарушение.

Освен „удара към Карадайъ" парламентарната антикорупционна комисия е решила да се поразрови и да провери начина на закупуване на всички държавни апартаменти.

„Ще изискаме информация от всички областни управители за периода 1997 г. до сега кой се е възползвал от такива привилегии и е закупил апартамент на безценица", обяви пред журналисти в Народното събрание председателят на комисията и депутат от Патриотичния фронт Валентин Николов. Той уточни, че исканата информация ще е за всички хора на държавни постове - кметове, областни управители, депутати, служители на областни управи, министри, зам.-министри.

„Няма нищо избирателно", категоричен е патриотът. Той обеща като се снабдят с въпросната информация, ще я оповестят публично.

„Нека хората да знаят с колко пари е ощетена държавата, кой е купувал държавни апартаменти, по какви схеми ги е купувал", отсече още Николов.

И днес от ПФ продължиха закачката с ДПС депутата. Тъй като преди самите патриоти настояха да бъде назначен преводач за Карадайъ, вчера и той си е поискал такъв превод.

„Вчера официално Карадайъ поиска да му бъде осигурен преводач. Той просто говори нито български, нито турски", се похвали и народният представител от фронта Валентин Касабов.

Народният представител от ДПС Мустафа Карадайъ пък има други спомени от вчерашното заседание на комисията.

От разказа му пред журналисти в сградата на властта стана ясно, че един от вносителите на сигнала срещу него до прокуратурата първо е казал, че е убеден как около това активно мероприятие всичко е в рамките на закона. Впоследствие обаче същият този депутат е направил предложението случаят с апартамента на Карадайъ да бъде изпратен до държавното обвинение.

„Такъв род поведение има ясен текст в Наказателния кодекс", загатна ДПС депутатът. Той обаче не пожела да назове името на въпросния депутат, като призова журналистите да прочетат стенограмите от заседанието.

„Случаят е в прокуратурата и никой вече не би следвало да коментира тази тема", заключи Мустафа Карадайъ.