Над 1000 предприятия ще протестират срещу нова цена на тока

Портфейл

26-06-2015, 08:14

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Работодателските организации са организатори на масовото спиране на работа за час

Днес (26 юни) работодателските организации ще проведат протеста си по повод цените на електроенергията за индустрията, съобщи news.bg .

В четвъртък Народното събрание прие промени в Закона за енергетиката, които дават възможност на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) да удължи със срок до един месец действието на стария регулаторен период, който приключва на 30 юни.

От четирите бизнес организации - Асоциация на индустриалния капитал в България (АИКБ), Българска стопанска камара (БСК), Българска търговско-промишлена палата (БТПП) и Конфедерация на работодателите и индустриалците в България (КРИБ), отбелязват, че въпреки отбелязания напредък в процеса на установяване на реалните проблеми в сектор "Енергетика", както и демонстрираното желание за намиране на решения, все още се намират едва в началото на този процес.

"Ето защо ясно и категорично заявяваме, че ще продължим с планираните от нас действия, в т.ч. масово спиране на производства в продължение на един час на 26-ти юни - между 11:00 и 12:00 часа, с което ще дадем недвусмислен сигнал за намеренията си да гарантираме необратимост на реформаторските процеси, да подкрепим усилията на ресорните министри да стартират жизненоважните промени в сектора и да се противопоставим на установените с години модели на безконтролни кражби и злоупотреби", посочват от бизнес организациите.

За час ще спрат работа над 1000 предприятия с около 160 хил. работници.