Георги Марков: Добър спонсор може да върне Локо (Сф) в "А" група

Спорт

25-06-2015, 14:49

Снимка:

интернет

Автор:

Михаил Савов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Локо(Сф) също без евролиценз

Локо(Сф) може да не вземе лиценз за "А" група

След 9 юли ще кажа дали ще отида на работа в Ботев (Пд)

Действащият изпълнителен директор на Локо(Сф) Георги Марков говори пред bulgariautre.bg за своето бъдеще във футбола. Както и за Локо(Сф) и другите български отбори.

"Все още се водя на работа като изпълнителен директор в Локо(Сф). Едва след 9 юли ще мога да кажа къде ще продължа своята работа. В момента разглеждам различни оферти. Едната от тях наистина е на Ботев(Пд), където съм играл като футболист", каза Георги Марков.


"Вижте, аз разбирам само от футбол и е  нормално да си търся работа в тази сфера. Нормално е да ми е мъчно за Локо(сф). Бях играч на този славен отбор. А после три години изпълнявах административната длъжност на изпълнителен директор", напомни Георги Марков.

"Разбирам огорчението на Николай  Гигов. Той искаше разсрочване на дълга от един милион, но не получи разбиране. И реши,че няма смисъл вече да се занимава с футбол. Искам да припомня,че той е единствения от настоящите президенти,който вече 23 години е бил във футбола. И сам е издъжал отбор. Даваше си парите. Другият човек, който заслужава поздравления затова, че е давал за Локомотив е Иван Василев", сподели Георги Марков.


"Мога да ви кажа през следващия сезон кой отбор ще влезе в "А" група. Това ще е Дунав(Русе). Причината е проста и ясна. Тимът е общински. Както тази година влязоха Монтана и Пирин (Благоевград) ,които също са общински тимове", заяви Марков.


"Ето виждате как върви Берое в "А" група. Именно защото е държавен отбор. Ако не направят така, че в "А" и "Б" група да има повече държавни отбори,елита рискува в един момент да остане с шест отбора", предупреди Марков.


"Локомотив(Сф) може да се върне бързо в "А" група стига да намери солидни спонсори. За ЦСКА не говоря. Те просто ще преминат на галоп през "В" и "Б" група. Но трябва да се пазят от разни хубостници,които са играли при тях по-малко от един мач,а после им искат близо милион. Ето от такива чужденци трябва да се пазят не само ЦСКА, но и всички други тимове. Затова е крайно време да се залага преди всичко на опитни български играчи и на юноши", убеден е Георги Марков.