Бостънският атентатор се извини на жертвите си

Свят

25-06-2015, 14:28

Снимка:

panorama.am

Автор:

bulgariautre.bg

Всичко от Автора

17 от 250-те ранени преди две години, днес са с ампутирани крайници

Извършителят на атентатите по време на бостънския маратон преди две години Джохар Царнаев се извини на жертвите и на ранените по време на съдебно заседание, на което официално се произнесе смъртната му присъда, обявена преди един месец, предаде ВВС.

Смъртната присъда бе прочетена от федералния съдия Джордж О`Тул, който водеше процеса. Самият Царнаев за пръв път произнесе публично извинения на пострадалите при атентата. До момента той никога не е говорил в съдебната зала.

"Искам да поднеса извиненията си на жертвите и на оцелелите, каза със спокоен глас на английски с лек акцент Царнаев. Съжалявам за животите, които отнех, за страданията, които причиних, за щетите, които нанесох, каза той и добави, че се надява Аллах да се смили над него, над брат му и над семейството му", заяви Царнаев.

Братът на Джохар - Тамерлан, беше убит при престрелка с полицията след атентатите, в които загинаха 3 души и бяха ранени над 260 човека.

Царнаев изслуша разказите на оцелелите и каза, че оценява тяхната сила, търпение и достойнство в съдебната зала. 17 от ранените в атентатите са с ампутирани крайници днес.