Александър Бранеков: Гигов дори не си взе довиждане с нас

В Локо (Сф) се разви пълен абсурд

"Случилото се с Локомотив (София) е пълен абсурд, каквато е и цялата ни държава... един абсурд", заяви с болка досегашният капитан на „железничарите” Александър Бранеков след разпадането на отбора, който беше изпратен при аматьорите.

"Много съм разочарован. Не само аз, всички в отбора. За мен това, което се случи с Локомотив, не е нормално. Няма логика в това, което се случи. Не може в предния шампионат да завършваш трети и да се класираш за Лига Европа и изведнъж тоя клуб го няма. Това е абсурд, като цялата ни държава, тя е просто един абсурд. До последно вярвах, че ще има лиценз, но явно сме някакви балъци всички тука, които си свършихме работата. Още през есента имаше такива признаци, защото сума ти месеци ни се бавеха парите. Това беше знак, че явно нещата няма да се получат добре и напук искахме да направим едно добро класиране", коментира Бранеков.

Бранителят обвини Николай Гигов, че дори не е имал смелостта да каже в очите на играчите, че слага край на финансирането на клуба. "Отборът не е виждал Гигов вече не помня от колко месеца. Той като президент толкова години тук трябваше да дойде и да каже поне едно „чао”. Много неща се казват, но те не се случват. Какво да коментирам, то всичко е свършило вече”, сподели с огорчение и тъга Бранеков.

„В аматьорските дивизии няма да остана да играя, защото аз искам да си развия кариерата, не съм на 18 години вече. За три години в Локомотив този клуб го припознах като роден. Доста по-добре се чувствах отколкото в ЦСКА и изобщо не мога да го сравня с ЦСКА като лични мои емоции. В момента съм свободен, не мога да кажа за моето бъдеще”, добави защитникът.