Атина не се разбра с кредиторите си

Свят

25-06-2015, 06:58

Снимка:

pixabay.com

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Тази сутрин преговорите продължават

Срещата на гръцкия премиер Алексис Ципрас с кредиторите на страната, включително и с ръководителите на Европейската комисия, Европейската централна банка и Международния валутен фонд – Жан-Клод Юнкер, Кристин Лагард и Марио Драги, протекла в Брюксел, приключи. Преговорите ще продължат в четвъртък, предаде агенция Блумбърг, позовавайки се на запознати източници.

Източник от гръцкото правителство е заявил, че Атина продължава да се придържа към своята позиция. По данни на гръцкия чиновник, преговорите между премиера на Гърция и кредиторите ще бъдат подновени в четвъртък в 09:00 часа местно време.

По-рано бе съобщено, че Еврогрупата ще продължи да обсъжда гръцкия проблем с дълга в четвъртък в 13:00 часа. В съобщение се казва, че дискусията ще се състои, за да се осъществи подготовката за заседанието на Европейския съвет.

Гърция води преговори с ЕС и МВФ за преодоляване на проблема с дълга си в размер на 240 милиарда евро, който се образува след спасяването на гръцкия бюджет от дефолт през 2010 и 2012 година. Прогнозите на кредиторите, че суровите мерки на икономии ще помогнат на Гърция да изплаща дълговете си не се оправдаха.