БСП залага предимно на мъже за кметския стол

Едновременното гласуване за местните избори и за референдум ще създаде сериозен хаос, според Михаил Миков

Предимно на мъже залага до момента БСП в битката за кметския стол. Това стана ясно след като Изпълнителното бюро на партията одобри днес поредните 38 кандидати. 

29 от тях са мъже, а едва 9-жени, сочи статистиката. Всичките са с висше образование. Преди две седмици червеното ръководство одобри и други 16 имена, от които само две бяха женски, припомни „24 часа“. 

В кандидат кметската битка се включиха двама ексдепутати. Бившето пресаташе на ЦСКА Иван Ченчев ще се бори за столичния район Оборище, а Калин Милчев - за район Централен в Пловдив. 

Едновременното гласуване за местните избори и за референдум ще създаде сериозен хаос при провеждането на вота, предупреди соцлидерът Михаил Миков. Според него се очертават тежки проблеми и при отчитането на резултатите, което можело да постави под съмнение легитимността както на изборите, така и на референдума. 

Не бива да се правят глобални изводи за партньорството на БСП с АБВ на местните избори. Ние сме демократична партия и сме оставили правото си на местните си организации да решават с кого ще си партнират, обясни Миков. 

Соцлидерът обясни , че не е отказал среща с Георги Първанов, но заради натоварената програма ина двамата такава още не се е състояла. На пленум в неделя БСП ще одобри предизборната си платформа.