Все повече каналджии у нас

Крими

23-06-2015, 13:09

Снимка:

24 часа

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

472 каналджии задържани от август

Сърбия хвана наш каналджия на мигранти

България привлича миграция

През 2014 г. броят на каналджиите, подпомагащи незаконното преминаване през страната от трети страни, се е увеличил, а България устойчиво се превръща към държава привличаща миграция.

Това заяви зам.-министърът на вътрешните работи Цвятко Георгиев на международна конференция "Взаимодействието между механизмите за закрила на жертвите на трафик и предоставянето на убежище".

От началото на 2015 г. са проведени 65 специализирани полицейски операции за разкриване на незаконни чужденци у нас. На 1 април, пък е проведена национална полицейска операция за незаконно пребиваващи чужденци в България.

Георгиев изтъкна, че засиленият миграционен натиск засилва трафика на хора през България, предаде News.bg, цитирайки БГНЕС.

МВР работи активно против трафика на чужди граждани и работи за превенцията. В МВР са обособени специализирани структури по разкриване на престъпни групи, занимаващи се с трафика на хора и изпиращи пари от тази дейност", каза Георгиев.

Според него през последните години България като външна граница на Европейския съюз е изправена през сериозен натиск от смесени миграционни потоци. За опазването от засиления миграционен натиск, той отбеляза охраната по границата ни, за която се дават значителни финансови, човешки и технически ресурси.

"Успешна превенция може да се постигне само с общите усилия на властите, образователните, социални институции и неправителствените организации", на мнение е Цвятко Георгиев.