Кметът на Ботевград: Не са ми слагани белезници, доброволно отидох в прокуратурата

Крими

23-06-2015, 09:09

Снимка:

botevgrad.com

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Арестуваха кмета на Ботевград

По думите му, разпитът не бил свързан с одитния доклад, а с асфалтирането на улиците

Никога не са ми слагани белезници. Вчера ми беше връчено прокурорско постановление да се явя в Окръжна прокуратура в 10 часа, даже хапнах сандвич с шунка и кашкавал преди да вляза при прокурора. Аз съм в отпуска, между другото, по болест. Имам дискова херния. Безпрекословно изпълнявам нарежданията на закона. Прокурорът Ангелов ме е викал само веднъж, аз бях възпрепятстван и предоставих необходимите документи - болничен лист. Това заяви кметът на Ботевград Георги Георгиев пред bTV.

"Нямам практика да заобикалям закона. Разпитът не беше свързан с одитния доклад, а с асфалтирането на улиците", отсече Георгиев.

"Половината от посочените улици не фигурират като обект за реконструиране 2012, а част от тях са направени 2011 г.", контрира го обаче Антон Хекимян. "Вие цитирате предварителен доклад, всичко това е оспорено. Става въпрос за 57 улици. Сигналите до прокуратурата са от доносчици, клеветници, лъжци, хора, които ме мразят", заяви Георги Георгиев.

Кметът на Ботевград ковентира и прехвърлянето си от партия в партия. "Нормално е да приема подкрепата на партии, които я предлагат. Сега, след като ГЕРБ казват, че си отнемат подкрепата, аз не мога да бъда лицемер и излязох от партията", каза още той.