Започват масови проверки за алкохол менте по морето

Общество

23-06-2015, 07:52

Снимка:

pixabay.com

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Първият опит за влизане на инспекторите в заведения в Слънчев бряг бе неуспешен

Започват проверки на нощните заведения по морето, съобщи bTV. От Комисията за защита на потребителите контролират качеството на алкохола, който се предлага в баровете.

Първият опит на инспекторите да влязат на проверка в бар в Слънчев бряг бе неуспешен.

По думите на полицаи, щом са разберали, че ще има проверки, са затворили. За заведението има сигнали, че продава фалшив алкохол на клиентите, но екипът не успя да го провери.

Целта на проверките е да спре предлагането на фалшив алкохол или разредени спиртни напитки по заведенията в разгара на туристическия сезон.

Експертите от КЗП вземат проби от вече отворени бутилки с концентрат. Към тях се прибавя и затворена бутилка от същата партида, след което се запечатват и се изпращат в оторизирана лаборатория за проверка. Резултатите са готови до месец.

„Пробата от отворената бутилка, т.е. от малките бутилки, трябва да съответства на тези от неразпечатаната бутилка, за която изискваме документи за произход и протокол за изпитване", заяви пред bTV - Екатерина Драганова, инспектор към КЗП – Варнa.

„И същевременно ще проверим дали алкохолът отговаря на изискванията по отношение на качеството на алкохола", допълни Владимир Герчев, главен инспектор към КЗП – Варна.

Проверките ще продължат през цялото лято.