Тодор Алексиев: Щастлив съм, че постигнахме бърза победа

Двубоят се оказа много лесен за нас

Българският национален отбор по волейбол победи Словакия с 3:0 (25:14, 25:17, 25:19) в последния си мач от Група В на Европейските игри в Баку, който се игра пред около 1500 зрители в Кристалната зала. Така националите записаха четвърти успех от 5 мача и с 11 точки се изкачиха на второто място преди изиграването на последния сблъсък в този поток между Русия и Италия.

„Щастлив съм, че постигнахме много бърза победа днес. Това беше основната ни цел, за да можем да отпочинем възможно най-много преди 1/4-финалите. Двубоят се оказа много лесен за нас и дори мисля да отида да поработя малко във фитнеса. Не ме интересува с кой ще играем на 1/4-финал. Трябва да победиш най-добрите, ако искаш да спечелиш турнира“, коментира след мача капитанът на нашия отбор Тодор Алексиев, който стана топреализатор в днешния мач с 14 точки.

„Днес срещнахме един отбор на България, който изпълняваше много добър сервис и като цяло се представи силно, докато ние не играхме добре. Доволни сме, че се класирахме за 1/4-финалите, но днес не показахме истинското ни лице. Играхме много зле. Ключът за успеха в днешния мач бе сервисът“, заяви пък селекционерът на Словакия Мирослав Палгут.

Въпреки поражението Словакия ще запази четвъртата си позиция и също се класира за елиминационната фаза на турнира.