Българче е сред загиналите при инцидента в Грац

Свят

21-06-2015, 13:55

Снимка:

Факсимилета: "Дер Щандарт"

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Трима души загинаха и 34 са ранени, след като вчера босненец заби колата си в спирка в австрийския град

5-годишното дете, което загина вчера при инцидента в австрийския град Грац, е българче. Това съобщава вестник „Дер Щандарт”, цитиран от bTV.

Шофьор на джип се вряза вчера с автомобила си в група хора в град Грац, Югоизточна Австрия. Мъжът съзнателно е насочил автомобила си към хората, след това излязъл от колата и се нахвърлил с нож срещу тях.

Трима души загинаха и 34 са ранени. Загиналите са дете на 5 години и две жени, на 26 и на 28 години. 10 души от ранените са в тежко състояние.

Хиляди жители на града и туристи почетоха късно снощи паметта на тримата прегазени. Море от свещи изпълни площада пред църквата в австрийския град.

„Излязохме с приятелката ми на разходка. Срещу нас изскочи една кола да кара с висока скорост, хората от дясната страна на улицата започнаха да падат. Успях да дръпна приятелката ми, а гумата мина през крака ми. Ако не бях реагирал бързо, щеше да ни прегази и двамата”, разказва свидетел на инцидента. Извършителят на престъплението е 26-годишен босненец.

„Още нямаме пълна яснота за мотивите за тези действия, но те категорично не са свързани с някакъв фанатизъм или екстремизъм. Очевидно имаме случай на психоза, предизвикана от семейния живот на извършителя”, обяви говорителят на полицията в провинция Щирия Йозеф Кламингер. Убиецът има две деца и наскоро е имал тежка раздяла със съпругата си.