Отвлечен самолет лети към Москва

Неизвестни лица отвлякоха два спортни самолета от летището в Тюменска област

Неизвестни лица са отвлекли два спортни самолета от летището на авиоклуб ДОСААФ в руската Тюменска област. Единият от тях вече е извършил аварийно кацане на летището в град Ялуторовск, съобщава ТАСС, цитиран от „24 часа”.

Единият самолет - Як-59, е бил принуден да се приземи по технически причини, а след него е кацнал и другият самолет – Gardan GY-80-160, който е взел съучастникът си и се е насочил към Москва, съобщава източник от вътрешното ведомство на информационната агенция.

Преди това агенция „Интерфакс” разпространи съобщението, че по данни на местните контролни служби на полетите, рано сутринта два самолета за излетели без разрешение от Ишим. По предварителна информация това са били частните машини Gardan GY-80-160 и Як-52, на които е било забранено да извършват полети.

При аварийното си кацане пилотът на Як-52 в Ялуторовск се е сблъскал с инженерно-техническите съоръжения на летището, се твърди в съобщението. След това пилотът на Як-52 се е преместил в другия самолет и той е напуснал летището. В момента следствените органи се опитват да установят какво е местонахождението на Gardan GY-80-160.

От пресцентъра на следствените органи твърдят, че засега не може да се говори да отвличане на двата самолета.