Кметът на Лондон напсува таксиджия заради Юбер

На критиките за липсата на контрол над новата компания, Борис Джонсън отговорил с "Майната ти, умри!"

Градоначалникът на Лондон Борис Джонсън влезе в словесна схватка с таксиметров шофьор. Таксиджията упрекнал кмета за недостатъчното внимание на властите към компанията Юбер, лишаваща от работа таксиметровите шофьори.

Борис Джонсън е бил заснет как псува таксиметров шофьор по време на среднощна улична кавга в Лондон. Кметът на Лондон се прибирал с велосипед у дома след вечеря, когато един таксиметров шофьор го забелязал и решил да го нахока.

Но Джонсън не му останал длъжен и се провикнал:"Майната ти, умри" (Fuck off and die.)”

Шофьорът бил ядосан заради липсата на подкрепа от страна на депутатите към чернокожите таксиметрови шофьори в борбата им срещу Юбер – популярната услуга за таксита.

Във видео, полученo от в. “Дейли мейл”, шофьорът размахва енергично ръка и вика "Ти си един от тях".

Джонсън отговорил пък с обида: "Защо не си го на*укаш и умреш и обратното". Конфронтацията се случила в 00:20 ч. на 5 юни в Ислингтън, северен Лондон.

Според представители на бранша, ниските цени на Юбер лишават таксиметровите шофьори от работа. В допълнение, компанията не е склона да наема чернокожи и мюсюлмани.

Борис Джонсън е член на Партията на труда. Той стана кмет през май 2008 г., а през 2012 г. беше преизбран. От май 2015 е член на Камарата на общините на британския парламент, съчетаващ нови задължения с поста на кмет.