Министър Кралев ще награди победители от Европейско първенство по лека атлетика в Стара Загора

На състезанията ще присъстват легендите Себастиан Коу и Сергей Бубка

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев ще участва в церемонията по награждаването на победителите от Европейското първенство по лека атлетика Втора лига, което стартира този уикенд в Стара Загора. Шампионатът ще се проведе на стадион „Берое“, а във ВИП ложите до домакина - кмета на града Живко Тодоров, освен спортният шеф, ще бъдат и председателят на Българска федерация по лека атлетика (БФЛА), първи вицепрезидент на Европейската атлетика (ЕА) и шеф на Балканската федерация Добромир Карамаринов, кандидатите за президент на Международната лека атлетика Сергей Бубка и сър Себастиан Коу, делегатът на Съвета на Европейските атлети Мюнир Яраш и др.

Състезанията на стадион „Берое“ започват в събота в 16.30 ч. и приключват в 20.30 ч., а официалното откриване на първенството е предвидено за 17.30 ч. В неделя програмата завършва в 20.15 ч. с официалната церемония по награждаването на призьорите.

И двата дни стартовете от Стара Загора ще бъдат предавани пряко по БНТ HD. Страните, които ще бъдат представени с най-добрите си атлети, са: Хърватия, Кипър, Дания, Унгария, Исландия, Сърбия, Словения и България. Първите два тима в крайното класиране придобиват право да се качат в Първа лига.

Утре вечер министърът на младежта и спорта Красен Кралев ще даде специална вечеря в града под липите за високите гости.