Възпитаниците на Пламен Константинов подновиха тренировките

Провеждат занимания с фитнес в хотела

След много тежкото пътуване от Канада до Аржентина възпитаниците на Пламен Константинов подновиха занимания с фитнес в хотела и волейбол в помощната зала към официалното съоръжение за мачовете

Националният отбор по волейбол за мъже, който ни представя в Световната лига, вече направи две тренировки в Салта. След много тежкото пътуване от Канада до Аржентина възпитаниците на Пламен Константинов подновиха занимания с фитнес в хотела и волейбол в помощната зала към официалното съоръжение за мачовете.

Старши треньорът ни бе неприятно изненадан от износения и хлъзгав терафлекс и помоли домакините да подготвят другия терен за днешното занимание. Въпреки умората от пътуването, продължило близо 37 часа, всички ирачи се включиха на пълни обороти. Някои от тях се оплакаха от леки схащания и крампи след пристигането, но от медицинския щаб се погрижиха за възстановяването им. Любомир Агонцев е с настинка, която обаче отшумява, и той също тренира два пъти.

Днес националите ще тренират в залата, която в събота и неделя през нощта българско време ще приеме мачовете с Аржентина. Домакините пристигат днес в Салта, а новината при тях е завръщането на титулярния разпределител Лучано Де Чеко, който пропусна всички двубои досега. Отсъства обаче най-добрият им нападател Факундо Конте.

При пристигането на отбора ни в Салта се оказа, че двата куфара на помощнищ-треньора Алесандро Пироли са останали в Торонто. В единия от тях е цялото техническо оборудване на тима, което включва видеокамери, апарат за прожектиране, принтери и други важни уреди. Очакваше се вчера следобяд аржентинско време да пристигне куфарът, но от щаба ни се принудиха да заемат оборудване от хотела, за да се проведе видео сесия със състезателите преди вечерната тренировка.