Волейболистките на Спартак (Вн) и Добруджа 07 се класираха за финалите при момичетата до 15 години

Представителките на Добрич заеха второто място след загуба от варненки с 0:3

Спартак“ (Варна) и „Добруджа 07“ (Добрич) са последните два финалиста в държавното първенство по волейбол на България за момичета до 15 години.

Двата тима спечелиха място за участие сред най-добрите на последния, заключителен турнир, който се проведе в Добрич. Надпреварата даваше две квоти за финалите, като в нея участваха четири състава - домакините, „Спартак“ (Варна), „Етрополе“ (Етрополе) и „Спартак 1996“ (Плевен).

След изиграването на двубоите двата тима заеха първите две места в турнира, а с това добиха право за финалите. Волейболистките на „Спартак“ (Варна) завършиха като първенец, като отбелязаха три победи над съперничките си. Представителките на Добрич заеха втора позиция, като отстъпиха на варненки с 0:3 гейма

Заелите трето и четвърто място съответно „Етрополе“ и „Спартак 1996“ отпадат от по-нататъшна надпревара и няма да участват на държавните финали.

Ето и всички резултати от заключителния квалификационен турнир:

Първи кръг

„Добруджа 07“ – „Етрополе“ 3:0

„Спартак 1996“ (Плевен) – „Спартак“ (Варна) 0:3

Втори кръг

„Етрополе“ – „Спартак“ (Варна) 2:3

„Добруджа 07“ – „Спартак 1996“ (Плевен) 3:1

Трети кръг

„Спартак 1996“ (Плевен) – „Етрополе“ 0:3

„Спартак“ (Варна) – „Добруджа 07“ 3:0

Финалистите за момичета до 15 години:  „Славия“ (София), „Бдин Вида“ (Видин), „Пирин“ (Разлог) и „Марица“ (Пловдив) от четирите зони, ЦСКА и „Левски“ от турнира на „Вторите“, „Спартак“ (Варна) и „Добруджа 07“ (Добрич) от последния заключителен турнир.