Интернет кампания срещу китайски фестивал за ядене на четириноги (видео)

Свят

17-06-2015, 18:20

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

По време на събитието се изяждат 10 хил. кучета и още толкова котки

В интернет набира популярност кампания за прекратяването на китайския фестивал за ядене на кучета Юлин, предадоха световните агенции. 

Humane Society International съобщава, че по време на събитието годишно се изяждат над 10 000 кучета и още толкова котки, като тази година то започва на 22 юни. Защитниците на животните са пуснали и онлайн подписка за прекратяването на варварската традиция, която всеки може да подкрепи. 

Организацията е заснела хиляди животни, някои от които все още носещи каишки, които са били изловени от улиците, за да бъдат натикани в клетки, без да им се дава вода и храна, брутално убити и изядени. 

По данни на HSI в Китай годишно се изяждат до 10 милиона кучета, въпреки че много местни са против този обичай. 

Според организацията фестивалът Юлин се провежда в Гуанси-джуанския автономен регион, като той не е традиционен, ами възниква преди 5 години по идея на местни търговци на кучешко, за да увеличат продажбите. 

Подпишете петицията тук: change.org/p/president-of-the-people-s-republic-of-china-stop-the-yulin-dog-meat-eating-festival

Научете повече за "Фестивала" и отговори на често задавани въпроси тук »

Защо фестивалът е противоконституционен и трябва да бъде отменен завинаги - прочетете тук »

Facebook Page, "Stop The Юлин Cat & Dog Месо Festival 2015", където са изброени образователни и информационни стъпки 

Каква е разликата между яденето на куче / котка и хранене на селскостопански животни от западните кланици? Прочетете тук »

Научете повече от това информационно, сърцераздирателно видео (също съдържа графични изображения, които могат да бъдат смущаващи за някои зрители):