Николай Желязков: Тодор Алексиев спомогна за победата над Италия

Жани Желязков ще бъде на линия в по-следващата среща

Старши-треньорът на националния ни отбор, който участва на Европейските игри в Баку, Николай Желязков остана доволен от победата над Италия с 3:1 във втория мач на „лъвовете“ от Група В на турнира. Успехът бе втори пореден за нашите момчета, които заемат второто място с 5 точки, на една зад лидера Русия. В следващия си двубой „трикольорите“ ще се изправят срещу Германия. Ето и какво каза за официалния сайт на БФВолейбол volleyball.bg от Баку, старши-треньорът на представителния ни тим Николай Желязков:

-Трудна победа срещу Италия. Какъв е вашият коментар?

-Беше много труден мач срещу Италия. Ключът за победата бе третият гейм, който го спечелихме с 34:32. Като цяло съм доволен от представянето, тъй като имаме някои контузени състезатели.

-Въпреки контузията си капитанът Тодор Алексиев все пак влезе във важен момент. Какво е състоянието му?

-Тошко се възстановява от стара контузия, за това смятахме да не рискуваме с неговото включване. На загрявката преди срещата се почувства по-добре и реши да помогне. Неговото влизане определено спомогна за крайната победа. Тошко донесе много спокойствие на целия отбор с влизането си на полето.

-Какво се случи с Жани Желязков?

-С Жани се получи много нелепа ситуация, при която  удари лошо коляното си. Има 1 мм скъсани фибри на сухожилието под  пателата, но вече е по-добре.

-Ще може ли да играе в следващите мачове?

-Да, ако не в следващия, то в по-следващия ще бъде на линия.

-Здравословното състояние на някои от състезателите ни е основният проблем в момента?

-Ако нямахме тези здравословни проблеми щяхме да играем много по-добре. Валентин Братоев все още усеща болка в междуребрения си мускул. Тодор се възстановява. С Жани видяхте какво се случи. Искам да благодаря на медицинския ни щаб, защото той върши изключително добра работа. Играчите се възстановяват по най-добрия начин и смятам, че за най-важната фаза ще бъдем добре и ще успеем да покажем възможностите си!