Филантропът Боно благодари на канадския премиер за щедростта му към хората в нужда

Правителството на Харпър е дарило 3,5 млрд. долара за половин десетилетие

Вокалистът на U2 Боно се срещна с канадския премиер Стивън Харпър, с когото разговаря за международната помощ за нуждаещите се по света.

Музикантът отново се опита да използва своето влияние в политическия свят. Фронтменът, запален филантроп и силно ангажиран с благотворителни каузи, се срещна с Харпър и други неправителствени организации, за да обсъдят чуждестранната помощ.

CTV News съобщи, че 55-годишната рок звезда е пристигнал направо от концерта си в Монреал, част от турнето на бандата. "Искам да благодаря на Канада за нейната щедрост, особено за уязвимите жени и деца. Невероятно е това, което правят", каза Боно преди срещата си с Харпър.

Правителството на Харпър е дарило 3,5 млрд. долара федерално финансиране през последното половин десетилетие за каузата за подобряване на майчиното и детското здравеопазване в развиващия се свят.

"Разбира се, ние бихме искали да направим повече", добави Боно. "Ако попитате всеки лидер, аз съм човекът, който винаги иска повече. Но мисля, че е важно точно сега да кажа, "благодаря ви за това, което правите", заяви звездата.