Да глобим тези, които са допуснали етническите проблеми

Справедливо се дразним от циганската престъпност, категоричен е проф. Михаил Константинов

Преди да говорим за етнически проблеми тези, които са ги допуснали, трябва да бъдат глобени на макс. Така коментира незаконното заселване на роми проф. Михаил Константинов пред bTV.

„Справедливо се дразним от циганската престъпност”, допълва Константинов. Той пояснява, че от една страна държавата се краде от високопоставени фигури, а от друга „подивели хора мародерстват българския народ”. „Едното е видимо и дразни повече обществото”, пояснява Константинов.

„Да се говори за гражданска война е безумно”, казва той, като обяснява, че единственото важно е да се прилагат законите, които вече съществуват в държавата. „Щом има счупен прозорец, той се поправя веднага. Когато има незаконни постройки, те се събарят”, допълва още Константинов.

Деца раждат деца

„В България съществува явлението деца да раждат деца. Тази практика трябва да бъде прекратена, а за вече родените да се положат специални грижи”, пояснява Константинов.

Според него при безусловно прилагане на законите и определени финансови стимули, това може да бъде избегнато: „В момента се дават помощи за деца, но нека се дават когато могат да четат и пишат, а не изобщо. След което се осигурява на тези деца интензивно обучение и ако не се справят, помощите се спират”, предлага той.

„Всеки проблем има решение, ако няма не е проблем. Но ние вървим към точката, когато няма да има демократично решение на този проблем”, завършва Константинов.