Обявен е първи прием по програма "Стартова помощ за млади земеделски стопани"

Портфейл

16-06-2015, 12:13

Снимка:

nivabg.com

Автор:

bulgaria.utre.bg

Всичко от Автора

Той ще е от 29 юни до 24 юли при заложен ресурс от 35 млн. евро за фермери до 40-годишна възраст

Първият прием по подмярка 6.1 "Стартова помощ за млади земеделски стопани" ще бъде отворен от 29 юни до 24 юли. По нея ще кандидатстват млади фермери до 40-годишна възраст, за да си разпределят ресурс от 35 млн. евро от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2014-2020 г. Това става ясно от публикуваната в сайта на Министерството на земеделието и храните (МЗХ) заповед на агроминистъра Десислава Танева.

Кандидатите по тази подмярка за пръв път ще могат да подадат документите си и по електронен път, отбелязват от МЗХ. За целта обаче фермерите трябва да подадат в избрана от тях областна дирекция на Държавен фонд "Земеделие” заявление за предоставяне на права за достъп и ползване на електронен модул.

Кандидатите по подмярка 6.1. могат да ползват безвъзмездно и услугите на Национална служба за съвети в земеделието, припомнят от пресцентъра на агроведомството. Консултациите се извършват във всеки един от офисите на службата в страната и включват изработване на безплатен бизнес план и заявление за кандидатстване, съгласно изискванията на новата ПРСР и Наредбата за условията и реда за прилагане на подмярка 6.1.