Тони Зетова: Успехът над рускините ще даде самочувствие на момичетата

Много по-организирани сме на блок

Легендата на българския волейбол Тони Зетова беше много доволна от победата на националния тим над Русия с 3:0 (25:16, 25:22, 25:20) в мач от европейските олимпийски игри в Баку. С успеха тимът ни събра четири точки от два мача, след като стартира с поражение от Германия с 2:3.
"Успехът над рускините ще даде самочувствие и ще вдигне морала - обясни Тони Зетова. - Реално това не е мерило, защото те са с много алтернативен състав в Баку. Срещу Германия се видя, че още не сме готови. Все още сме в началото на подготовката. Личат проблемите в посрещането и при синхрона между блока и защитата."
Зетова веднага отбеляза детайлна промяна при новия селекционер на представителния тим Драган Нешич.
"Много по-организирани сме на блок, личи си работата по този елемент - добави Зетова. - Лично аз имам големи амбиции за този състав. Дано се преборим за нещо по-голямо в Баку. Ще си проличи нивото в мачовете срещу Сърбия и Холандия, които са с добри състави. Побеждавали сме ги и преди. Най-важното е да бъдем в топформа за европейското първенство, откъдето започва битката за олимпийски квоти."
Тимът на България е без няколко от най-добрите състезателки, които лекуват контузии. Аут са Диана Ненова, Страшимира Филипова и Ева Янева. С проблеми е и Добриана Рабаджиева.
"Това се отразява, защото Диана можеше да влезе като разпределител и да помогне със своя опит срещу Германия - обясни Тони Зетова. - Важното е да се възстановят за следващите изпитания през сезона. Сега младите имат шанс да покажат какво могат на толкова високо ниво."