Анти-гей депутат предложи да се забрани "Game of Thrones"

Според Виталий Милонов трябва да се създаде Национална медийна идеология, която да определя достойните творби

Депутат от  Санкт Петербург се обърна към Министерството на културата на Русия с предложение да се разработи концепция за защита на руското информационно пространство, в което се предлага да се даде знак за качество на произведения, които съответстват на традиционните ценности, съобщава изданието „Известия”.

Освен това законотворецът уточнява, че един от най-вредните продукти, които не трябва да получат знака за качество, по негово мнение, е точно сериалът „Game of Thrones”.

„Един на всеки десет персонажи е сексуално девиантен. Именно чрез тези произведения и тяхното популяризиране в нашето съзнание се полага нова матрица, че някои неща и явления са в естествения ред на нещата "- казва Виталий Милонов.

Членът на Законодателното събрание заявява, че "трябва да се формира Национална медийна идеология, определяща какво се допуска и какво не се допуска и да определя каква степен обществената безопасност, ние искаме да се осигури".

Въпреки твърденията си за лошото въздействие над руския разсъдък Милонов  признава, че не е гледал нито една серия от "Игра на тронове".

"Аз съм човек, като цяло от по-възрастното поколение. Израснал съм, когато Бийвъс и Бътхед се присмиваха на хомосексуалистите и се е смяташе, че това е забавно. Сега, много продукти, предназначени за младите хора, са се променили. Така например, през 1990 г., беше на мода сериала "Елън и момчетата." Сега новия цикъл включва някакви хомосексуални” изригва с още проблясъци Милонов.

Ренли и Сър Лорас

Депутатът е известен защитник на патриархалните ценности и върл противник на Евроатлантическата гей пропаганда, той е вносител на закона за забрана на демонстрацията на хомосексуалност в Русия, както и инициатор на много от забраните наложени за ЛГБТ общността в Руската федерация.