Шефът ми стисна чатала, ампутираха ми тестис

Началникът демонстрирал сила и господство по време на тиймбилдинг

Американският израз „да имаш топки”, който означава „да имаш смелост”, придоби ново значение за един американски служител и неговия началник, след като подчиненият за малко да загуби топките си.

45-годишният Майкъл Пикок, жител на американския щат Ню Джърси, заведе дело срещу бившия си шеф. В иска се твърди, че в състояние на опиянение началникът толкова силно стиснал чатала му, че се наложило лекари да отстранят оперативно увреден тестис.

Вестник „Ню Йорк Пост” разказва, че инцидентът е станал в средата на юли 2012 г. в северната част на щата Ню Йорк по време на двудневен тиймбилдинг семинар.

Служителите от компанията „Айрън Моунтейн”, която е специализирана в защитата на данни, започнали мероприятието за сближаване на колектива от баровете в град Кингстън и продължили с круиз по река Хъдсън.

Участниците са пили през целия ден и вечерта. Както се посочва в съдебните документи, началникът на жертвата, Ричард  Ленгтри започнал да се сържи по-предизвикателно и агресивно, след изпитото количество алкохол.

Шефът и подчинения се засекли в тоалетните и в този момент, когато те се опитали да се разминат Ленгтри сграбчил силно левият тестис на Пикок и го дръпнал с такава сила, сякаш искал да го откъсне, се казва в съдебните документи.

Атаката накарала двуметровия Пикок да падне на пода от болка. Обвинението отбелязва, че това действие е "извратено и безразсъдно" опит да се сближиш с подчинените и в същото време " за да демонстрираш сила и господство”.

Служителят е претърпял три операции. Сега бащата на две деца, страда от хронични болки и постоянно се оплакват от проблеми в сексуалния живот. Искове са заведени срещу Ленгтри, „Айрън Моунтейн” и трите места където е бил употребен алкохол  по време на събитието. Ленгтри е бил уволнен, но някои колеги смятат Пикок за „краен” и са го тормозили.

Колегите в службата започнали да се подиграват с причинените му щети, наричайки го травестит и съветвайки го да ампутира и втория си тестис. Потърпевшият се принудил да подаде оставка, след като е прехвърлен на друга позиция с по-ниска заплата.