Протести в „Орландовци” ще има и тази вечер

Крими

15-06-2015, 09:36

Снимка:

24 часа

Автор:

Sofiautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Жандармерията влезе в Орландовци

Полицията остава в кв. „Орландовци”

Проблемът на полицаите е, че протестиращите нямат лидери, с които да преговарят

„Тази вечер също ще има протести в „Орландовци”, ако се съди по социалните мрежи”, заяви главен комисар Георги Костов на извънредната пресконференция на МВР в 8:00 часа тази сутрин, предаде "24 часа".

Няма факти и данни, че зад протестите в квартал „Орландовци” стоят политически лидери. Това заяви главен комисар Христо Терзийски, директорът на ГД.

„Национална полиция” на извънредна пресконференция. 25 са задържаните до момента от квартала, съобщи пред bTV директорът на СДВР старши комисар Младен Маринов.

До тогава полицията продължава да издирва още един от участвалите в побоя в събота вечер, стана ясно още от изявленията на представителите на органите на реда.

От МВР призоваха на територията на „Орландовци” да не се допускат хора, които не живеят в квартала, които да провокират напрежение, защото те ще си отидат оттам, а ромите и българите, които живеят в този квартал, ще трябва да продължат заедно.

Висшите полицаи твърдят, че работата им се затруднява от това, че протестите в „Орландовци” нямат изявени лидери, с които да се водят преговори. Досега те не са успели да докажат, че с SMS-и се събират футболни хулигани и агитки, които да нагнетяват напрежението на безредиците в квартала.