На летището във Виена снощи нямало екипаж за София

Свят

15-06-2015, 06:23

Снимка:

"24 часа"

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Над 100 пътника били скандализирани от австрийските авиолинии

Тежка нощ за пътниците за България - не знаеха кога ще пътуват. Австрийските авиолинии минути преди 21.00 ч. скандализирали над 100 пътника,  чакащи  да излетят от Виена към България, съобщи "24 часа".  Редовният полет бе за 20ч. 20 мин. австрийско време, което е 21.20 българско. Пет минути преди този час е  било съобщено: Нямаме екипаж за София.

Пътниците, които вече са били в зоната за излитане и трябва да преминат през ръкава към самолета, заобиколили служителите на австрийските авиолинии, разказа един от българските пътници. "Нищо не знам, нищо не мога да ви кажа", обяснявала смутено служителката на авиолиниите.

"Ние сме в нищото, минали сме през контрола, не знаем къде ни е багажът, не знаем дали има самолет въобще, обяснил разтревоженият пътник.

Към 22 ч.  българи от Виена разказали, че са били посъветвани след час отново да се явят за чекин, но не, за да излетят, а само за да получат някаква по-ясна информация. Пътниците са били предупредени, че ако не бъде открит екипаж, за понеделник всички полети за България са препълнени.

В 23.15 часа някои от пътниците все пак получили място за сутрешния полет в понеделник, други - за последния нощен полет утре вечер. Имало  и пасажери, които са останали вневедение  кога точно ще стигнат до българската столица.