Годината на Борисов между двата последни рождени дни-във фейсбук

Общество

13-06-2015, 08:29

Снимка:

boykoborissov.bg

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

В ГЕРБ до последно не знаят за ЧРД довечера тук ли ще е или на азерска земя

Никой няма покана за рождения ден на премиера. В ГЕРБ до последно не знаят дали за ЧРД довечера той ще е на родна или на азерска земя.пише "24 часа".“Това не е ваша работа.” Това е неизменният отговор на Бойко Борисов към всички, които се осмелят да го питат за нещо извън непосредствените му държавнически задължения. Именно затова и най-близките му двама-трима приятели, с които играе тенис и ходи на лов, не знаят къде ще е премиерът на рождения си ден днес.

“Може да си дойде довечера, а може и утре”, искрен е в неосведомеността си по въпроса единият от тях пред “24 часа” часове преди празника на Борисов. Годината между миналия 13 юни, когато Борисов празнува 55-ия си юбилей в САЩ, и днешния му празник може да бъде проследена най-обстойно във фейсбук.

Тази година той е на посещение в Баку и се бори за бързо реализиране на газовата връзка с Гърция. Всъщност ако има нещо, което Бойко Борисов обича (почти) колкото изграждането на магистралите, това е темата за енергийната независимост на България. Рисувал е дори

на салфетки мечтаната карта на газовите връзки, в която страната ни е ключов  разпределителен център с хъб за синьото гориво край Варна.

Такава картинка виси дори в кабинета на председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер. Картата изобразява както газовите интерконектори на България със съседните страни, така и възможните трасета на “Южен поток” през страната ни. За да не забравя да съдейства на Борисов по потока, шефът на правителството на ЕС дори си е рамкирал прагматичното изображение - напомняне на лидера на ГЕРБ, когото нарича свой приятел. Между другото двамата са близки още от срещите на върха на Европейската народна партия, когато тогавашният премиер на Люксембург пушеше с нашия пури. Със същия хъс, който влага в стратегическите проекти на България, като кмет Борисов се е борил и за всяко животно без покрив в зоопарка. И е приемал лично и като въпрос на чест всяка дупка по асфалта.

Освен дъщеря си Венета и семейството на сестра си Красимира Борисов няма близки. И ако някой си въобрази, че му е такъв, бързо бива охлаждан. Самият той признава, че

личен живот няма, понеже е много амбициозен, което е пречка за задълбочаване на емоционални отношения. Разходките в планината, победите на футбол и тенис и срещите със световни знаменитости от политиката, духовната сфера и спорта са нещата, които го зареждат. Макар че преди дни увери, че амбиции за президент няма и че човек като него, който

работи по 20 часа в денонощието, след 3 г. няма да се кандидатира вече за нищо, той продължава да е душманин за политическия опонент. Междувременно си отгледа “лъвчетата”, които един ден да го наследят - Томислав Дончев, Владислав Горанов и Лиляна Павлова. Наложи ги плавно, като ги вземаше навсякъде, а днес вече може да ги пуска и самостоятелно. Горд е, че е “сложил” жени на всички ключови позиции в държавата, без президентската.

Независимо дали ще кацне в родината тази вечер или утре, Борисов със сигурност ще запали три големи свещи за здраве - точно както го учила “мама Мецанка”. Тази, за която последно е плакал преди години.