Германският пилот Лубиц търсел смъртоносни лекарства в нета

Свят

12-06-2015, 18:00

Снимка:

Архив

Автор:

bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Той разби самолет със 150 души на борда

Германската прокуратура заяви, че Андреас Лубиц - вторият пилот, разбил полет 9525 на компанията "Джърмануингс", е търсел информация как да се сдобие със смъртоносни лекарства.

Прокурорът на Дюселдорф Кристоф Кумпа потвърди появила се във вестник "Зюддойче цайтунг" информация, че Андреас Лубиц е търсил в интернет начини къде да намери с цианид, диазепам и смъртоносни комбинации от лекарства, предаде Асошиейтед прес.

Той е търсил и понятието "заявление за лична воля за живот" на 23 март, ден преди катастрофата. Това заявление изразява желанията на даден пациент за медицински грижи, ако не е в състояние да разговаря с лекарите.

Според прокурори Лубиц преднамерено е разбил самолета Еърбъс А320 в планината, при което са загинали всичките 150 души на борда.

Прокурорът на Марсилия Брис Робен съобщи, че трима френски съдии следователи ще разследват всички възможни пропуски и неизпълнени задължения на авиокомпанията, компанията майка, регулаторните власти и лекарите, съобщи Франс прес.

Тъй като Андреас Лубиц загина в катастрофата, правосъдието не може да предприеме нищо срещу него. Поради това идната седмица ще започне следствие за убийства по непредпазливост, съобщи Робен на пресконференция в Париж.

Той съобщи, че откритите след самолетната катастрофа човешки останки, които не могат да бъдат идентифицирани, ще бъдат погребани в общ саркофаг в град Верне, на няколко километра от мястото на разбиването на самолета.