Тежко пътуване пред волейболните национали за последното гостуване от Световната лига

Отборът ще остане един ден на остров Принц Едуард

Много тежко пътуване се очертава пред националния отбор по волейбол за последното му гостуване от интерконтиненталния рунд на Световната лига. В момента избраниците на Пламен Константинов за това състезание  в Съмърсайд. Там гостуваме на Канада.

Отборът ще остане един ден в градчето на остров Принц Едуард и в понеделник около 3 ч сутринта ще стартира пътуването за Салта, където са последните двубои с Аржентина преди завръщането в България. По програма националите трябва да достигнат крайната точка след около 36 часа, през които ще сменят общо 4 полета и 2 автобуса. Освен това имат и престой от 12 часа в Торонто. Играчите ще направят пауза от три дни, в които няма да могат да тренират. Заради това до мачовете с Канада от щаба ни наблягат на физическата подготовка, която включва 3 занимания във фитнеса за тази седмица.

В Съмърсайд националите едва ли ще имат подкрепа от наши сънародници. Според неофициална информация едва двама българи живеели на острова, който е сред най-малките канадски провинции. Там никога не е имало състезания по волейбол, а местните не крият любопитството си към предстоящите мачове. През уикенда на територията на спортния комплекс в Credit Union Place ще се проведе и турнир по плажен волейбол, който също се организира от канадската федерация.

По всяка вероятност старши треньорът Константинов ще заложи на състава, който стартира в първата среща с Куба в Хавана. Единствената промяна се очаква да бъде завръщането на Андрей Жеков на разпределителския пост.