Красен Кралев и Стефка Костадинова посетиха нашите спортисти в Баку

Тази вечер Мария Гроздева ще бъде знаменосец на българската делегация

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев посети днес селото на спортистите на европейските игри в Баку. Той бе заедно със Стефка Костадинова, ръководител на българската делегация на игрите. Председателят на БОК и спортният министър бяха посрещнати на входа от кмета на селото Елчин Сафаров, а след това разговаряха с българските състезатели, треньори, длъжностни лица и представители на всички наши медии, акредитирани на игрите. На събитието присъства и генералният секретар на БОК Белчо Горанов.
 
„Виждам ви усмихнати и ви желая да бъдете такива до завръщането си в България. Желая ви успех, всеки от вас вече е постигнал своята победа, като е преодолял квалификациите и е взел квота за Баку. Сега важното е да сте спокойни и да дадете максимума от себе си, да защитите по най-добрия начин името на България. Знайте, че първите винаги се помнят, тъй че медалистите тук ще имат специално място в историята,“ каза Костадинова.
 
Министър Кралев също пожела успех на българите в Баку: „Бъдете спокойни, покажете това, на което сте способни, нека няма нерви и контузиии. Пожелавам ви да се забавлявате, да изпитате удоволствие от вашите представяне в азербайджанската столица. Не искаме да ви натоварваме с големи очаквания и прогнози. Тук, на европейските игри в Баку, виждаме началото на един нов проект и вярваме, че той ще бъде успешен.“
 
Последваха снимки за спомен, интервюта и много селфита, с които нашите национални спортисти направиха със Стефка Костадинова и Красен Кралев. Най-търсен за фотоси беше гигантът Любо Ганев, а най-напористи за селфита бяха националните волейболистки. От името на спортистите Мария Гроздева заяви благодарността за осигурените условия за подготовка и участие на всички покрили нормативите български състезатели. „Чувствам се особено, развълнувана съм както в Атина през 2004 г.“, каза двукратната олимпийска шампионка.
 
Тази вечер Мария Гроздева ще бъде знаменосец на българската делегация в парада на нациите по време откриването. На церемонията ще присъстват Стефка Костадинова, Красен Кралев и министър-председателят на Република България Бойко Борисов.