Руски и щатски изтребител се разминаха над Черно море

Свят

12-06-2015, 10:08

Снимка:

Архив

Автор:

bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Според CNN това се е случило на 30 май

Американската телевизионна компания CNN твърди, че руски изтребител е прелетял на разстояние три метра от разузнавателен самолет на ВВС на САЩ над Черно море. 

Това се казва в материал, качен в четвъртък на официалния сайт на телевизията, пише ТАСС.

Според източници на телевизията американският разузнавателен самолет се е намирал в международно въздушно пространство над Черно море на 30 май. CNN отбелязва, че "руският изтребител е летял до самолета на САЩ на същата височина, след това е намалил скоростта и го е следвал, а накрая е напуснал района".

В публикацията се казва, че "американският самолет не е предприемал опит да се отклони от сближаването с изтребителя". Телевизионната компания не разполага с информация дали американската страна е реагирала по дипломатически канали.

През април официалната представителка на Държавния департамент на САЩ Мари Харф обвини Москва в "опасни действия" заради това, че изтребител Су27, както твърдеше тя, е прехванал американски разузнавателен самолет в небето над Балтийско море, припомня БГНЕС.

Според американските данни, на 7 април разузнавателен самолет на САЩ RC-135U е извършвал "обикновен полет" в международното въздушно пространство, когато към него, на разстояние 6 метра, се е приближил руски Су27.