СДВР пусна снимки на евентуален свидетел на убийството на Георги (ВИДЕО)

Камери са заснели млад мъж да бяга близо до местопрестъплението

Снимки на съмнителен младеж, за който се предполага, че е замесен в убийството на 16-годишният Георги Игнатов в Борисовата градина разпространи полицията. Целта е да се помогне на разследващите да разкрият самоличността на човека от кадрите с помощта на гражданите.

Младежът е бил заснет от камерите в района на престъплението в лице. От видеозаписите от входа на метростанцията и тези на БНР се вижда как той бяга от Борисовата градина към паркинга на близка автокъща. Това става минути след убийството на Георги на 2 юни, когато той бе наръган един път с нож в гърдите.


Изгледано е огромно количество записи от камери, които се анализират. Разпитани са и много свидетели и близки на Георги. До момента няма конкретен заподозрян за убийството, не е открито и оръжието, с което е извършено то. Това каза директорът на националната полиция главен комисар Христо Терзийски. Той увери, че разследващите дават всичко от себе си, за да разкрият жестокото престъпление над детето.

Проверява се всеки сигнал, а на криминалистите от СДВР и националната полиция помагат и инспектори от „Детска педагогическа стая". Търсят се и нови записи от камери на сгради в района като периметъра около мястото на убийството се разширява.
"Използваме всички методи и средства, за да стигнем до успех", увери полицейският шеф. Той отказа да разкрие подробности с мотива, че това може да се обърне срещу разследващите и да минира бъдещ процес. "Не искаме да казваме неща, които ще доведат до изграждане на защитни версии и тези от евентуално заподозрени лица на по-късен етап", аргументира се Терзийски.
Той призна, че към момента полицията не разполагаме с много доказателства, с които по безспорен начин да докажат вина. "Стремим се да съберем всякакви видове доказателства, за да бъдем безспорни при повдигане на обвинението", обясни Терзийски. На иззетите от мястото на престъплението са назначени експертизи и се очакват резултатите.