Няма пречка за сливането на ЦСКА и Литекс

Юристите на Божков и Ганчев са категорични, че това може да стане

Юристите на милионерите Васил Божков и Гриша Ганчев заявиха, че според тях няма пречка за сливането на ЦСКА и Литекс.

Двамата бизнесмени не са се отказали от своя план за възраждане на ЦСКА, чиято цел е новият клуб да играе още тази година и в "А" група, и в Европа.

Както е известно, босът на "Нове холдинг" възнамерява да купи Литекс и заедно с благодетеля на "оранжевите" Гриша Ганчев да управляват нов ЦСКА, играещ директно в Европа и "А" група с лиценза на ловчанлии.

Днес стана ясно, че от УЕФА са против подобни действия, тъй като те нарушават определени правилници.

Наетите от Васил Божков юристи обаче имат друго мнение, позовавайки се отново на правилници на БФС, ФИФА, УЕФА, а и на българското законодателство, според които цялата тази трансформация е напълно законна и не би трябвало да последват санкции за когото и да било, пише sportal.bg.

Макар ситуацията с възраждането на "червения" клуб да се мени всеки ден, към този момент е ясно, че Божков и Ганчев няма да се откажат от своя план.

За целта те ще разчитат на вратички в правилниците, а и на помощ от Изпълкома на БФС, чрез когото, според юристите на двамата бизнесмени, сделката може да придобие изряден вид и да се убеди УЕФА, че няма причина новият клуб да не бъде допуснат в "А" група и Европа.