Светла Ангелова и Ирена Мишонова заминаха за Баку

Двойката ще представи България в турнира по плажен волейбол

Светла Ангелова и Ирена Мишонова заминаха вече за Баку, където ще представят България в турнира по плажен волейбол от Европейските игри.
Двете състезателки отделиха малко време и за специално блиц интервю за BGvolleyball.com.

- Как се събрахте като тандем?


Светла & Ирена: Те ни сформираха като плажна двойка. Попитаха ни от федерацията дали искаме, след като са преценили, че сме добър вариант за отбор и ние казахме "Да!".

- Какво ще кажете на онези в България, които си мислят, че плажния волейбол не е толкова атрактивен колкото този в зала?


Ирена: Че жестоко бъркат!
Светла: Определено е много атрактивен и мисля, че докато съществуваше веригата М-тел Бийч Мастърс, това се доказваше. Събираха се доста хора и трибуните винаги бяха пълни.

- Защита или нападение?


Ирена: Защита. Няма по-сладко нещо от това след трудно спасяване, да се спечели точка (думи и от пресконференцията в Пресклуб България, б.р.).
Светла: Ще залагаме на защита.

- Има ли хора, на които се възхищавате в плажния волейбол и които ви служат като модел на подражание?


Светла: За мен лично бразилската школа е №1. Те са невероятни.
Ирена: Не се възхищавам на някого конкретно, но винаги, когато гледам плажен волейбол по телевизията се възхищавам и ако го гледам на живо, аплодирам хубавите разигравания, независимо на кой от двата отбора симпатизирам.

- Пречи или помага волейбола в зала на плажния волейбол и ако да, с какво?


Светла: На плажния волейбол пречи волейбола в зала, за да бъдеш на топ ниво. За съжаление, няма как да стане с тримесечна подготовка да се бориш срещу хора, които правят постоянно и непрекъснато това. Докато в залата плажния волейбол помага.
Ирена: Влизайки от плажния волейбол в зала, си по-добре физически подготвен, по-бърз, по-отскоклив. И внимаваш къде е топката, защото си свикнал да сте двама на игрището, а не шестима.

- Преди турнира от Европейските игри в Баку какво си пожелавате?

 

Светла: Най-успешното класиране, ще играем с много сърце и душа! Радваме се, че ще участваме на това състезание.
Ирена: Здраве и успех за нас!