Как Божков и Ганчев ще запазят историята на ЦСКА

Армейците ще продължат участието си в "А" група

Преобразуването на друг клуб от А група в ЦСКА е основният план на Васил Божков за бъдещето на армейците. На първо време Литекс ще промени името, седалището си и най-вероятно своите членове, пише "Тема спорт". То ще се премести в София.

Цялата процедура отнема не повече от седмица и зависи само от собственика на Литекс. Ловчанлии ще се прекръстят и ще продължат в елита.

А за да се запазят успехите на ЦСКА, трябва да се откупи запорираната в НАП марка на apмейците. По този начин ще се получи правоприемство.

Този, който иска да придобие марката, трябва да се ангажира с плащането на сума в размер на близо 4 милиона лева към НАП.

В такъв случай марката ще бъде освободена от тежест. И тук има два варианта. Единият е управителят на старото дружество - Александър Тодоров, да прехвърли марката на преобразувания в ЦСКА Литекс.

А ако той не желае да го направи, НАП може да обяви принудителна процедура по продажба на марката и тогава тя ще може да бъде прехвърлена без желанието на Тодоров.

В такъв случай ЦСКА ще продължи участието си в А група, без да е загубил историческите си традиции и без да наследява огромните задължения на старото дружество