Жана Тодорова:За мен е чест да съм част от националите

Марица ще се подготви добре за мачовете с Дофин (Шарльороа)

Едно от новите лица в състава на женския национален отбор на България за Европейските игри в Баку е либерото на Марица (Пловдив) Жана Тодорова.
Ето какво каза тя за BGvolleyball.com малко преди да отпътува със съотборничките си за Баку.

"Националният отбор е най-високото място, където един професионален състезател може да играе, а какво остава, когато това ще се случи на историческо състезание като Европейските игри .. За всеки е чест! Какво си пожелавам? Цяло лято е изпълнено с много състезания, като искам да се представим по най-добрия начин. Ако го направим, може да ни донесе добри резултати.
Дали трябва да се притесняваме от съперниците в Баку? Мисля, че сме добре подготвени, а когато си добре подготвен, не може да имаш големи притеснения", коментира Жана Тодорова.

Състезателката коментира и жребия за Купата на ЦЕВ, който прати клубния й тим Марица (Пловдив) срещу белгийския Дофин (Шарльороа). "Чували сме този отбор и знаем, че са добър състав. Тепърва ще се готвим и за тях, като ще се борим да ги победим и отстраним. Но дотогава има доста време, първо да мине лятото с националния отбор, а след това ще мислим и за тях", допълни талантливата състезателка.