Кунева предложи Бисер Манолов за шеф на БНБ

Финансистът вече е официално предложен от страна на "Движение България на гражданите"

Кандидатурата на финансиста Бисер Манолов за управител на БНБ вече е официално решение от страна на "Движение България на гражданите".

Изпълнителният съвет на партията на Кунева е взел това решение, а кандидатурата ще бъде предложена на Парламентарната група на Реформаторския блок днес.

Бисер Манолов има магистърска степен по управление на инвестициите от УНСС. От 1989 до 2012 г. работи в банковия сектор, като се занимава с управление на финансови активи. Работил е в банки 14 години. Той е един от основателите на Българската дилърска асоциация и неин председател в периода 1998-2002 г.

От 2003 до 2011 г. в продължение на два мандата е избран да ръководи Фонда за гарантиране на влоговете в банките. От 2011 г. до момента е член на УС на Фонда. Бил е член на Изпълнителния съвет на Международната асоциация на институциите за гарантиране на депозитите (със седалище в Базел).

Изпълнителният съвет на "Движение България на гражданите" застава зад искането за единна регистрация на Реформаторския блок на изборите.

За тази цел вече е утвърден проект на коалиционно политическо споразумение за явяване на местните избори като продължение на ангажимента на партиите от Блока за явяване на пълен цикъл избори заедно, поет с Учредителното споразумение на Реформаторския блок, и ще го предложи на партньорите от блока, съобщават още от партията.