Розалин Пенчев: Можем да направим изненада в Баку

Доволен съм от представянето си с Алжир

Българският национален отбор по волейбол за мъже, който се подготвя за участието си на Европейските игри в Баку, победи Алжир с 3:0 (25:21, 25:21, 25:16) в контролна среща, която се игра пред около 200 зрители в столичната зала „Христо Ботев“. Нашите момчета доминираха през целия мач и не оставиха никакво съмнение кой е по-добрият тим на игрището.

„Като цяло алжирците не са на същото ниво като гърците, с които играхме контроли преди това. Определено са отбор на по-ниско ниво. Но за треньора бе важно да изкараме максимума от нашия тим, защото това ни бе последната проверка преди заминаването за Баку. Преди мача ни каза, че с алжирците може да се получи много силна контрола или много слаба проверка, но в крайна сметка мисля, че всички играхме добре и това беше максимумът“, заяви след мача за сайта на БФВолейбол volleyball.bg, Розалин Пенчев. Талантливият млад състезател се появи на полето в началото на мача, като замени Валентин Братоев и остави отлични впечатления с изявите си.

„Изключително съм радостен, че ми се даде такъв шанс. Да влезна в игра толкова рано и съм много доволен от представянето си и това, което показах“, продължи по-малкият брат на Николай Пенчев. Посрещачът остана на игрището и в допълнителния четвърти гейм, в който старши-треньорът Николай Желязков даде шанс на всички млади състезатели от разширения състав да покажат какво могат. „Лъвовете“ спечелиха и тази част с 26:24, а именно Розалин реализира последната точка в гейма.

„Моите лични цели на Игрите в Баку са не само аз, а и целият отбор да се представим максимално добре. Мисля, че ще направим някоя изненада там. Според мен това, че сме в по-тежката група е и плюс и минус“, заяви още посрещачът. Нашият тим е в предварителна Група Б на игрите в Баку заедно с Белгия, Германия, Италия, Русия и Словакия. Първият мач на националите е срещу Белгия на 14 юни от 12:30 ч. б.в.

„Като цяло доста комуникираме с по-опитните на полето по време на мач. На тренировка също обменяме доста информация и ние по-малките усвояваме доста добре това, което трябва да се върши на игрището, което и на мен днес доста ми помогна“, продължи 20-годишният състезател, който е роден на 11.12.1994 г.

Както знаете по-големият му брат Николай Пенчев е част от отбора, който участва в Група С от втора дивизия на Световната лига. Нашите момчета вече имат три поредни победи в най-комерсиалния турнир, след като спечелиха и двата си мача при гостуването на Куба с 3:1.

„Надявахме се с Ники да се паднем в един отбор. Живот и здраве, ако не е тази година, догодина всичко продължава“, завърши Розалин Пенчев.

В понеделник България и Алжир ще направят съвместна тренировка, която ще бъде закрита за медии и фенове. Националите ще отпътуват за първите в историята Игри в Баку на 10 юни.