50 депутати на Камерън искат Великобритания да излезе от ЕС

Свят

07-06-2015, 16:30

Снимка:

pixabay.com

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Гърция реши да остане в ЕС

Великобритания ще предоговаря отношенията с ЕС

Те настояват за радикални промени в блока

Над 50 депутати от консервативната партия на британския премиер Дейвид Камерън обявиха, че са готови да се включат в кампания за излизане на страната от ЕС, ако не бъдат извършени радикални промени в блока, съобщи bTV, цитирайки Ройтерс.

Депутатите формираха днес нова политическа група, наречена "Консерватори за Великобритания", която ще подкрепя усилията на Камерън за реформи и ако не бъдат постигнати значителни промени, ще настоява за излизане от ЕС.

Камерън се опитва да убеди европейските лидери да отговорят на исканията на страната му за реформи, преди да свика референдума за членството на Великобритания в ЕС към края на 2017 г., както е обещал.

"Пожелаваме успех на Камерън, но ако европейските чиновници не осъзнаят, че една от най-големите страни членки сериозно настоява за фундаментални реформи в отношенията, ние вероятно ще призовем британските избиратели да гласуват за излизане от съюза", каза депутатът консерватор Стив Бейкър.

Бейкър заяви, че в групата са се записали повече от 50 депутати и че очаква броят им скоро да стане 100, включително и някои министри от правителството."Бях поразен, че десетки депутати са готови да гласуват за излизане от ЕС и няма да се съгласят на нищо по-малко от основна промяна", добави Бейкър.

Групата ще изготви в най-скоро време подробен списък с промените, за които настоява.

Лидерът на евроскептичната Партия за независимост на Обединеното кралство Найджъл Фараж призова вчера всички евроскептични политици от конкурентните партии да изоставят личните си вражди и да започнат кампания за прекратяване на членството на Великобритания в ЕС.