„Чети с мен“ се оказа пълна пародия?

София Лайф

06-06-2015, 17:56

Снимка:

http://pixabay.com/

Автор:

Sofiautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Луда надпревара в Градската градина

Президентът прочете приказка за неволята

Стана ясно, че условията за четене в парка не са били кой знае колко благоприятни

Не че сме негативно настроени, дори напротив. Подобни инициативи трябва да се насърчават. Четенето отново стана модерно, а младите имат нужда от него. Оказва се, че то сближава толкова, колкото и цигарата пред заведението. Разговорите за някоя вълнуваща книга обаче определено са по-приятни и ползотворни от бръщолевиците пред дискотеката.

За жалост се оказа, че четенето в групи не е най-добрият метод за сближаване. Или поне не за всеки. Инициативата „Чети с мен“ се нагърби с големи очаквания за страхотно и незабравимо преживяване. Е, за някои това не беше така. Докато някои сладко похапват, четат и играят с децата, други не прекараха така добре.

„А не трябваше ли всъщност да четем? Дано следващия път да има нужните условия за това, а не само да папагалчим за самото четене, като че е трансцендентален феномен..“, коментира във Фейсбук потребител.

 „#ЧетиСМен беше пълна пародия...шум, шум и още шум са основните неща, които ме накараха да си грабна компанията и книжката и да се паркираме в Борисовата. Не ми се влиза в подробности, но когато се опиташ да направиш нещо средно между първи юни и сбирка на четящи най-често и двете не се получават!“, коментира друг.

Е, явно който има желание и настроение, намира и начин. Все пак се надяваме доволните да са повече от недоволните такива.