Кметовете на ДПС с 3 мандата - аут за местния вот

По всяка вероятност и председатели на Общински съвети с три мандата също ще отпаднат от състезанието

ДПС залага на обновяване на кадрите, стана ясно от позиция на Централното оперативно бюро. Някои от "опорните точки" за предстоящите избори са представени от "Родопи".

Проекторешението на ЦОБ е всеки общински кмет от ДПС, който е изкарал 3 мандата, да няма право да се кандидатира за „Местни избори 2015". Това проекторешение на ЦОБ на ДПС се дискутира оживено в структурите на партията, пише изданието, припомняйки, че тази позиция на националното ръководство на Движението е била представена на заседанието на Централното оперативно бюро във вторник.

Мандатността да залегне в критериите и процедурите за излъчване на кандидати за общински кметове за изборите наесен, предлагат от ръководството на ДПС.

По всяка вероятност и председатели на Общински съвети с три мандата също ще отпаднат от състезанието при избора на шефове на сесиите след изборите на 25 октомври.

В партията най-много реакции имало срещу селските кметове дългомандатници, но ограничения спрямо тях няма да се налага. Няма да има забрана и за дългогодишни общински съветници.

В Движението очакват битка за попадане в съветническите листи на избираеми места заради месечния доход от над 550 лева.

Запознати твърдят, че това е една от малкото партии в България, която целенасочено подготвя своите бъдещи лидери с обучение в България и в Турция.