БСП и ДПС нямат желание да помогнат на българската гора, според Караянчева

Партиите препочетоха да правят хватки с кворума, според народния представител от ГЕРБ

БСП и ДПС предпочетоха да правят хватки с кворума. Явно нямат желание да помогнат на българската гора. Това каза в интервю пред Агенция „Фокус” народният представител от ГЕРБ Цвета Караянчева във връзка с отлагането на приемането на промените в Закона за горите. 

„Tози закон не е важен само за нас. Той е важен за всички хора, които се занимават с дърводобив, дървообработване, за самите горски стопанства”, обясни депутатът. „Това изменение щеше да доведе до изпълнение на нашето обещание. Ние бяхме казали, че ще направим такъв закон с такива промени в Закона за горите и наредбите към него, че наистина да се подобри контролът в горите, в тяхното стопанисване и обработка”, допълни Караянчева. 

Според нея от БСП и ДПС днес не са се регистрирали умишлено и са саботирали заседанието. „Може би са изненадани от това, че много бързо и от Министерството на земеделието и храните и ние успяхме да се справим с подготовката на този закон и знаете, че след няколко дни мораториума изтича. Ако не влезе закона Патриотичният фронт ще поискат още 3 месеца мораториум, което допълнително ще доведе до напрежение в дърводобивните фирми”, коментира народният представител. 

Според нея промените в Закона за горите са изключително всеобхватни и ще намалят до минимум незаконната сеч, а контролът ще бъде в осъществяван в максимална степен. „Има много неща, които са важни в него и трябваше да се случат и днес да се приемат”, каза Цвета Караянчева.