Плевнелиев мечтае за свръхбърз влак през Дунав мост 4 при Русе

Дунав мост 3 трябва да бъде при Силистра Калъраш

България трябва да изгради поне още 2 моста над река Дунав. Дунав мост 3 трябва да бъде при Силистра Калъраш. Логиката е, че имаме един мост във Видин, един в Русе, а една голяма част от източната част на страната няма такова съоръжение, пише Дарик.

Дунав мост 4 трябва да бъде отново при Русе.  Той трябва да отвори града за румънските туристи и да даде бърз достъп на хората от региона до новото летище в Букурещ Това заяви президентът Росен Плевнелиев при посещението си днес в крайдунавския град.  Новото съоръжение трябва да бъде изключително модерно, за да свърже бъдещата свръхбърза влакова връзка от Европа през Букурещ към Истанбул.

 Румънските ни съседи вече работят по проекта влакът от Западна Европа, който през 2018 година трябва да стигне до Будапеща, да продължи пътя си и да достигне до Букурещ и Констанца, съобщи Плевнелиев. Това трябва да стане през 2027 г. Влакът ще се движи със скорост от 350 км/ч. По думите на президента България трябва да се възползва от шанса, да планира следващия си програмен период и да поиска влакът да мине през Русе за Истанбул. Това означава най-малко още два моста над реката.