Виетнамски бизнес десант в столицата

Портфейл

04-06-2015, 14:31

Снимка:

Радио "Гласът на Виетнам"

Автор:

bulgariautre.bg

Всичко от Автора

80-членната делегация ще стопля икономическите връзки с България

80-членна бизнес делегация, представляваща 31 от най-големите виетнамски корпорации и фирми, пристига на посещение у нас в рамките на визитата на г-н  Нгуен Тан Зунг, министър-председател на Социалистическа Република Виетнам.

В петък, 05 юни 2015 г. в София ще се проведе Българо-виетнамски бизнес форум с провеждане на двустранни срещи, организирана от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия, съвместно с Посолството на СР Виетнам.

Целта на проявата е да се осигурят възможности за създаване на преки контакти между български предприятия и потенциални техни партньори от Социалистическа Република Виетнам, уточнява агенция нюз.

В състава на виетнамската делегация са включени представители на виетнамските делови среди от следните области: банково дело, селско и горско стопанство, хранително-вкусова промишленост, дървообработване и производство на мебели, инфраструктура и строителство, енергетика и възобновяеми енергийни източници, текстил и облекло, електроника и електротехника, туризъм, недвижими имоти и др.

По време на форума ще бъде изнесена филмова презентация за инвестиционната среда в СР Виетнам, като основния фокус на събитието е насочен към насърчаване на директните контакти между българските и виетнамските делови среди и практическа реализация на приетия модел за икономическо сътрудничество между двете държави.