Разкриват коя партия колко пари е имала в КТБ

Ще бъдат оповестени размерите на влоговете, сметките и кредите в банката на всички политическите партии, поясни Десислава Атанасова

Ще бъдат оповестени размерите на влоговете, сметките и кредите в КТБ на политическите партии. Това каза на брифинг в парламента председателят на Комисията, разследващата случая "КТБ" и депутат от ГЕРБ Десислава Атанасова, предаде Агенция "Фокус". 

"Законопроектът за кредитните институции касае отпадането на банковата тайна за всички физически и юридически лица, размера на техните влогове и сметки, на които са били предоставяни привилегировани лихвени условия в отклонение от обявените от банката такива, ако тези лица са извършвали разпоредителни сделки със своите влогове след поставяне на банката под специален надзор", обясни Атанасова. 

По думите й, банковата тайна ще падне за всички физически и юридически лица, размерът на техните влогове и сметки, на които са предоставяни привилигировани лихвени условия за период от две години преди датата на неплатежоспособността, както и за всички физически и юридически лица, които са направили заявления за цесия или прихващания. 

"Банковата тайна пада и за договорите, по които не са учредени договорни обезпечения, не са на лице обезпечения от ценни книжа, както и за тези, на които е предоставен кредит и те са се явявали кредитори на други физически или юридически лица.Ще бъдат оповестени размерите на влоговете, сметките и кредите на политическите партии и на лицата, заемащи различни длъжности в държавната администрация, както и на техните семейства", допълни Атанасова. Тя уточни, че са две фирмите, които се обсъждат за сключване на договор за разследването на случая "КТБ".