Украйна врътна кранчето за вода на Луганска народна република

Свят

03-06-2015, 17:30

Автор:

bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Ежедневно властите разнасят 30-35 тона безплатно

Генералният директор на компанията „Луганска вода" Сергей Махуренко съобщи, че водоподаването на територията на самопровъзгласилата се Луганска народна република е прекратено, предаде Интерфакс, цитиран от агенция нюз. Това е станало по разпореждане на началника на Луганската военно-гражданска администрация Генадий Москал.

„От украинска страна практически напълно се прекратява доставката на вода. Айдарската и другите станции няма да доставят", съобщи Махуренко по време на съвещание за възстановяването на социалните обекти в Луганската народна република.

„Вчера, 2 юни, на закрито заседание на гражданско-военната администрация на Луганска област, по наша информация е било разпоредено да се спре всяка доставка на вода", заяви директорът на компанията.

По думите му, в даден момент вече има няколко варианта на разработките на запасните източници на водоснабдяване и сега идва процеса на преработка и осчетоводяване на процеса. „Първите предложения вече са направени", каза Махуренко.

Властта в ЛНР раздава безплатно питейна вода на жителите на Луганск и прележащите към града населени пунктове. Ежедневно се разнасят 30-35 тона питейна вода.