Пресичайте внимателно на жп прелезите!

Спри, ослушай се, огледай се и ако не идва влак - премини, призова Московски

Спри, ослушай се, огледай се и ако не идва влак - премини. Този призив отправи транспортният министър Ивайло Московски на днешния Международен ден за безопасно преминаване на жп прелезите.

„Използвам повода да призова всички български граждани – участници в движението да спазват стриктно правилата и да преминават през прелезите, само когато това е позволено. Важно е всеки един от нас, и водачите на превозните средства, и пътниците, да имаме отговорно поведение на пътя, за да не застрашаваме собствения си живот и този на околните“, предупреди Московски.

„Най-малкото нарушение на Закона за движение по пътищата, при преминаване през жп прелез може да има най-тежките последици. Затова, апелирам, когато има спуснати бариери или звукова и светлинна сигнализации, показващи приближаването на влак, ИЗЧАКАЙТЕ! Кратките минути търпение спасяват живот“, добави министърът, цитиран от Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

„Обръщам се и към всички граждани, които нерегламентирано пресичат железопътните линии. Преминавайте единствено през изградените съоръжения за пешеходци – прелези, надлези, подлези и пасарелки. Разчитам на Вашето самосъзнание“, добавя Московски.