Теодор Салпаров:Цецо Соколов е бъдещето

Спорт

03-06-2015, 11:10

Снимка:

LAP.bg

Автор:

bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Виктор Йосифов направи силно завръщане

Либерото на националния отбор по волейбол Теодор Салпаров похвали завръщането на Виктор Йосифов в националния тим. Центърът се контузи по време на световното първенство през миналата година. "Игра много силно във втората среща - обясни Салпаров. - Същото важи и за Любо Агонцев, който влезе на мястото на Братоев. Хубаво е, когато имаме алтернативи на отделните постове."

Либерото отчете, че Владо Николов,който се очаква да дойд за мачовете с Аржентина, ще бъде ключов фактор в предстоящите битки през летния сезон. Как "Той е голям професионалист, има огромен опит и знае как да отиграе трудните топки - допълни Салпаров. - Не прави грешки, а освен това имаше силен сезон във Франция.  На поста диагонал Цецо Соколов беше много важен фактор за нас. Дано се възстанови от контузията, защото той е бъдещето. Въпреки неговото отсъствие няма нужда от чак толкова пренастройка, защото диагоналите могат бързо да свикнат с разпределителите." Националите започват втори цикъл на подготовка и състезания с Пламен Константинов.

"Вече сме една идея по-напред в сравнение с миналата година - споделя Теди Салпаров. - Ще бъдат необходими усилия, докато изчистим неговите изисквания за игра. Имаме време, за да станем като робот, всичко да се получава на сто процента. Всеки от нас не трябва да спира да работи, защото, ако един не е готов, цялата концепция се обърква.", сподели Салпаров.